Wokschotel van fijne mie en broccoli

Deze wokschotel kun je bereiden in 20 minuten, voor 4 personen. De wokschotel is rijk aan kruiden en daardoor totaal niet saai. Kerriepoeder en sambal maken de wokschotel lekker pittig en doet het goed met de mie. De crunchy smaak van cashewnoten maakt het gerecht verassend en de kwark maakt het gerecht zachter voor een ideale smaakcombinatie. Rundergehakt kun je eventueel vervangen door vegetarische balletjes, maar niet-vegetariërs waarderen de wokschotel met rundergehakt boven de versie met vegetarische balletjes.

Champignons kun je in dit gerecht optioneel veranderen voor andere paddenstoelen. De meeste supermarkten hebben een diversiteit aan paddenstoelen beschikbaar, waardoor er van alles mogelijk is.

Wokschotel van fijne mie en broccoli

wokschotel-van-fijne-mie-en-broccoli
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Beoordeling 3.33 sterren uit 3 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Mie - 300 gram
  • Broccoli - 300 gram
  • Gesnipperde ui - 1 stuk
  • Fijngehakte knoflook - 1 teentje
  • Kwark - 100 gram
  • Verkruimelde cashewnoten - 75 gram
  • Kerriepoeder
  • Sambal
  • Rundergehakt - 300 gram
  • Champignons - 100 gram
  • Peper
  • Zout

Instructies

  1. Kook de mie zoals de verpakking dit beschrijft.
  2. Bak de gesnipperde ui, met fijngehakte knoflook.
  3. Voeg de kerriepoeder en sambal toe.
  4. Bak het gehakt tot het rul wordt, voeg ondertussen een beetje peper en zout toe.
  5. Bak de champignons en broccoli op een hoog vuur, voeg tot slot de verkruimelde cashewnoten toe.
  6. Zet een pan op laag vuur en voeg alle ingrediënten samen (ook de 100 gram kwark), als alles verhit is kun je de maaltijd op de borden doen.