Gewokte broccoli met maïs en gember

Voeg een smaakvol bijgerecht toe aan jouw diner, het bijgerecht is genoeg voor 4 personen en kost een kwartiertje bereidingstijd.

Het gerecht is rijk aan groenten en de smaak van gember. Het gerecht doet denken aan de Oosterse keuken door de toevoeging van onder andere bouillon en sojasaus. Sherry proef je nauwelijks terug in het gerecht, maar is een geweldige combinatie met de sojasaus om het zoute van de sojasaus iets te verzachten. Maïskolfjes kun je niet overal even gemakkelijk verkrijgen, je kunt de maïskolfjes gelukkig prima vervangen door gewone maïs. De kolfjes brengen echmaïskolfjes of normale maïster een knapperige toevoeging aan dit gerecht, waardoor veel mensen liever voor de maïskolfjes kiezen.

Gewokte broccoli met maïs en gember

gewokte-broccoli-met-mais-en-gember
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Maïskolfjes of normale maïs - 200 gram
  • Broccoli - 500 gram
  • Bouillon - 100 ml
  • Sojasaus - een scheutje
  • Sherry - een scheutje
  • Olie - 3 eetlepels
  • Gember - een klein stukje
  • Fijngehakte knoflook - 3 teentjes
  • Peper

Instructies

  1. Kook de maïskolfjes tot ze gaar zijn.
  2. Meng de bouillon, sojasaus en sherry doorelkaar.
  3. Bak de knoflook en gember kort en voeg de broccoli plus maïskolfjes toe voor een minuut of 5.
  4. Voeg de bouillon, sojasaus en sherry toe als mix en bak het geheel door tot de damp verdwenen is.