Broccoli Quiche

Heb je lekkere trek, maar voeg je broccoli graag toe als gezonde touch? Een broccoli Quiche is een gerecht waar je ongeveer drie kwartier mee bezig bent, je kunt er met 4 personen van eten. De basis van een Quiche bestaat altijd uit bladerdeeg, eieren en room. De toevoeging van spekjes en kaas maakt de broccoli Quiche als een voorbeeldgerecht uit de Franse keuken. De Quiche kun je naar eigen indeling uitbreiden met prei, cherrytomaatjes of andere ingrediënten.

Een Quiche laat altijd ruimte voor andere ingrediënten, dit gerecht is ideaal om jouw creativiteit de ruimte te geven.

Quiche is een makkelijk gerecht, dat je eenvoudig van tevoren kunt voorbereiden. Heb je nog iets van de Quiche over? Dan kun je dit invriezen en later nog eens eten.

Broccoli Quiche

broccoli-quiche
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 40 minuten
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Bladerdeeg - 7 plakjes
  • Broccoli - 600 gram
  • Eieren - 4 stuks
  • Spekblokjes of spekreepjes - 100 gram
  • Room - 200 ml
  • Geraspte kaas - 50 gram
  • Peper
  • Zout

Instructies

  1. Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.
  2. Kook de broccoli zeer kort (1 of 2 minuten).
  3. Verdeel het deeg over de bodem van een bakvorm en in de ring, prik met een vork kleine gaatjes in het deeg.
  4. Vul de bakvorm met de kort gekookte broccoli en voeg ook de spekjes toe.
  5. Kluts de eieren en room doorelkaar en voeg de geraspte kaas aan dit mengsel toe, vul de bakvorm met dit mengsel.
  6. Bak de Quiche een half uur in de voorverwarmde oven.