Broccoli en bloemkool in een ovenschotel

De ovenschotel bereid je in drie kwartier, geniet van dit gerecht met vier personen. Het gerecht is populair onder vegetariërs, de kaassaus maakt het gerecht lekker hartig en de knapperige korst maakt het gerecht nog aantrekkelijker. Walnoten geven het gerecht meer diepgang en zullen jouw tafelgasten enigszins verrassen. Broccoli en bloemkool lijken best op elkaar, wanneer je geen bloemkool hebt kun je deze dan ook prima weglaten. Ik adviseer je echter om de broccoli sowieso toe te voegen, de bite van broccoli heeft het gerecht absoluut nodig.

Broccoli en bloemkool in een ovenschotel

broccoli-en-bloemkool-in-een-ovenschotel
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 45 minuten
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Broccoli - 500 gram
  • Bloemkool - 1 stuk
  • Bosuitjes - 4 stuks
  • Melk - 500 ml
  • Maïzena - 25 gram
  • Geraspte cheddarkaas - 100 gram
  • Ei - 1 stuk
  • Brood- of beschuitkruimels
  • Gehakte walnoten - een handje
  • Peper
  • Zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Maak de bloemkool en broccoli schoon en kook de roosjes 2 minuten.
  2. Snijd de bosuitjes en doe deze in een pan.
  3. Meng de maïzena met een beetje melk tot een papje.
  4. De rest van de melk voeg je toe aan de pan met de gesneden bosuitjes en dit breng je aan de kook.
  5. De massa voeg je vervolgens toe aan het papje met maïzena en breng je weer aan de kook tot een saus.
  6. Roer de geraspte kaas door de saus en ook een geklopt ei, plus de helft van het broodkruim. De kort gekookte groente voeg je ook toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  7. Stop het mengsel in een ovenschaal en strooi de walnoten en het resterende brood- of beschuitkruim over de massa.
  8. Bak de schotel voor 20 minuten.